Långjästa linfröbullar

Dessa bröd kan jäsa antingen över natten eller dagen, beroende på om man vill ha färskt gott bröd till frukost eller kvällsfikat. De är enkla och tar inte mycket arbetstid. 
 
 
 
Ingredienser:
 
25 gram jäst
5 dl vatten
1 msk flytande honung
1,5 tsk salt
550 gram (=9 dl )vetemjöl special, gärna hälften fulllkorn
60 gram (=1 dl) grahamsmjöl
1 dl krossade linfrön
 
1. Blanda ut jästen med vattnet.
2.Tillsätt linfröna, honungen och sedan mjölet, lite i taget så att degen inte blir för torr.
3.Tillsätt saltet sist och knåda. 
4. Låt stå övertäckt i kylskåp cirka 8-10 timmar. 
5. Lägg degen på mjölat bakbord och platta till den något så att den blir cirka 3 centimeter hög. 
6. Skär ut önskade former, förslagsvis trekanter och doppa dem i lite mjöl.
7. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper.
8. Sätt på ugnen, 225 grader och låt bröden jäsa cirka 30 minuter. 
9. Grädda cirka 15 minuter, eller tills de är ungefär 95 grader inuti.
10. MUMS
 
0 kommentarer