Aldrig mer

Aldrig mer vill jag köpa industribakat bröd. Här är brödet alldeles för galet gott att jag inte kan tänka på något annat! Det handlar mycket om bra mat i denna familj och de är verkligen vettiga. Carole sa häromdagen att bra mat, bra produkter, är som en vacker kvinna. En kvinna behöver inget smink och en massa smycken att gömma sig under, och bra produkter behöver inte heller gömmas sig heller under en massa andra produkter eller tillsatser utan är goda som de är.

Annars då, förutom all denna mat? I söndags var jag ledig från jobb, så det var faktiskt en ganska långsam dag. Tog en långpromenad, letade efter svamp och läste. På kvällenfick jag mig en efterlängtad pratstund med Josef <3

I måndags kom en till wwoofare hit. Jag hade hoppats på att det skulle vara en utlänning liksom jag, som tillsammans med mig kunde säga ”ööh” hela tiden när vi inte hänger med vad fransmännen säger. Men han visade sig vara en tvättäkta fransman som pratar minst lika fort som de andra. Men han är trevlig, och det är kul att ha någon fler att prata med. Dessutom är han duktig på engelska och kan dessutom lite spanska, så det är riktigt värdefullt för mig!

Tisdag. En toppendag! Började med att jag följde med Ingo till marknaden och sålde ost från 08 fram till 13 ungefär. På vägen hem stannade vi lite här och var för att äkta superduperfärska frukter. Aldrig tidigare har jag ätit så goda fikon, herregud ändå! Sedan väl hemma igen serverades lunch vid 14-tiden, som vanligt. Man äter frukost vid 08, (ganska lite!), lunch vid 14 och sedan middag vid 21. Jag äter lite mer än de andra faktiskt, annars orkar jag inte. Och senare på eftermiddagen träffade jag ”grannflickan”, en tjej i min ålder som är ganska lik mig; trevlig, lugn, 24 år gammal och intresserad av mat och natur. Vi plockade svamp, drack te och pratade om Frankrike och Sverige.

Onsdag, dagens dag. Idag har jag gjort något jag aldrig gjort tidigare, något som jag trodde skulle vara oerhört roligt och romantiskt, något jag nästan har funderat på att jobba med själv, typ, men nu känner jag att det räcker med denna dag. Jag har jobbat på en vingård! En granne och vän till Carole och Ingo behövde hjälp när en hektar vinrankor skulle skördas. För hand förstås. Totalt har de fyra hektar och inget annat att leva på, men deras vin verkar väldigt eftertraktat. Vingårdsägaren berättade att de redan hade beställningar på nästan hela årets tillverkning, trots att de knappt börjat. Snobbiga restauranger i Paris, Bourgogne och Belgien är som tokiga i ekologiskt vin från södra Frankrike. Tydligen. Så det var intressant, och jag är glad att jag har provat på det, men jag är samtidigt glad att jag inte wwoofar på en vingård där man ska skörda vindruvor dag in och dag ut, för det var jobbigt och ensidigt. Men ändå, nu har jag gjort det i alla fall!

Hemma igen, ska snart mjölka getterna. De mjölkas tydligen bara för hand nu på hösten och på vintern då de har så lite mjölk, annars används en maskin. Det har jag fått lära mig sedan jag sist skrev.

Och sist, en rapport till alla kaffedrickande tanter och meteorologer där ute:  jo, vädret är fint. Soligt för det mesta men idag har det varit lite moln på himlen ändå. Cirka 18-20 grader. Riktigt fint, jodå. 

 

 Vinskördargänget.
Getost från gården
Skogen är full av kastanjer!
Färska fikon is the shit.
En höna. 
 
Gårdagens middag.
Svampplockning. Hittade några kantraller och några Karl-Johan.
2 kommentarer
EmEss

Vad roligt att få läsa om dina äventyr! Det gör mig givetvis en gnutta avundsjuk, men sånt är ju livet! Jag ser fram emot nästa inlägg. Ha det gott!

Evylinooooooooo

Vilken härlig resa du verkar ha! Jippi för att få se ur ett annat perspektiv! :)

Tack för väderprognosen! Nu har jag nåt att leva på till morgonfikat! ;D