Toulouse
Det var lite ångestfyllt att lämna gården Roquecave efter att ha varit där i 2,5 vecka. Ingo skjutsade mig till busstationen efter att jag ha sagt hej då till de övriga. Första stunden på bussen kände jag bara för att hoppa av och stanna hos dem, men efter att ha tröstat mig med lite uppiggande Ziggy Marley kändes det hela lite bättre och lättare. Jag är jättenöjd med min vistelse hos Ingo och Carole. Nu tänker jag att jag (i stället för att sakna) med glädje ska minnas allt. Jag har lärt mig mycket, bland annat om osttillverkning, om getter och kastanjer, om fransk kultur och MAT! Jag har inga mått men kan ändå tipsa om några goda recept som jag har fått ta del av under vistelsen på getgården:
Blanda rivna rödbetor med vitlök, olivolja, vinäger, salt.
Riven vitkål med russin, äpplen, vinäger, olja, salt.
Färska bär med socker och rosévin.
Fläderbärsaft med vitt vin.
Äppelgelé med saffran! Favoriten! Ska absolut tillaga detta så fort jag kommer hem! (Var för övriga väldigt gott att piffa upp lussebullarna med.)
Nu är jag i storstan Toulouse och rytmen är verkligen annorlunda här. Vädret likaså, det är tydligen ovanligt varmt för oktober, cirka 23 grader. Men det blåser oerhört mycket också, så det känns inte riktigt så varmt. Jag bor hos en tjej, Marion, som har en liten lägenhet på ca 12-13 kvm mitt i smeten. Hon är jättetrevlig och lättsam och tycker även hon om att äta gott, så jag trivs. Visserligen är det intressant att gå runt och kika på stadens alla attraktioner men jag tycker ändå att 3-4 dagar här räcker gott och väl. Idag har vi varit på två olika matmarknader och även tittat in i några secondhandbutiker. Men de är ganska snobbiga här (secondhandbutikerna alltså) och därmed dyra. Alla klädesplagg är noga utvalda och ofta av nåt dyrt märke. (Men jag köpte i alla fall en julklapp till en person som jag är övertygad kommer att bli lycklig!) Marion är arkitekt och sitter hemma och jobbar och röker. Igårkväll fick jag träffa några av hennes kompisar då vi gick ut till deras "favoritbar" och drack belgisk öl, för de franska är för äckliga, enligt dem.
Nu sitter Marion och jobbar så jag tänkte gå ut och titta på alla människor och dreggla utanför alla de fina chokladbutikerna.




À bientôt!